marți, 9 iulie 2013

Update 2015: Virtconomics.com nu mai este online de cateva zile. Asteptam sa vedem daca dispare de tot sau va aparea in curand cu oferte noi si mai bune!

Dupa ce v-am aratat care sunt principalele lucruri de facut de catre cei joaca pentru prima oara virtconomics.com, apoi v-am dezvaluit cateva secrete pentru a castiga mai mult in virtconomics, acum o sa va ofer cateva pareri personale despre investitiile in lumea afacerilor virtuale din virtconomics.

Daca vrei sa intri in lumea afacerilor virtuale, trebuie mai intai sa studiezi cu atentie piata afacerilor si sa te hotarasti in ce domeniu vrei sa activezi (daca iti permiti sa iti deschizi mai multe firme, cu atat mai bine.)

Din meniul "Companii", apesi pe butonul "Deschide companie", de unde ai urmatoarele domenii in care poti sa-ti deschizi o afacere:

  1. Presa - respectiv sa-ti deschizi o editura
  2. Productie - firma care sa produca: lemn, fier, mancare, haine, bauturi, carne, stofa, piele, hartie, frigidere, strufuri sau masini
  3. Asamblare - televizoare
  4. Constructie - case sau Productie - diplomate
  5. Productie de utilaje necesare pentru celelalte afaceri.
In care domeniu vrei sa activezi depinde numai de tine. Trebuie cantarita fiecare optiune, de exemplu gandeste-te de cate ori ai citit un ziar, sau de cate ori ai cumparat tu mancare s.a.m.d. Analizeaza cam care e volumul de bunuri tranzactionate zilnic si cam de cate ori pe luna este un jucator obligat sa cumpere acel produs. De exemplu, televizorul sau casa nu expira niciodata, deci e suficient sa-mi cumpar o singura data in toata viata, pe cand costumul sau diplomatul imi expira lunar si sunt obligat sa mi le cumpar in fiecare luna. La fel, mancare eu cumpar zilnic.
Incercati sa va orientati spre aceste firme care produc bunuri cautate lunar (productie de haine, diplomate, piele, stofa, fier, utilaje) sau zilnic (mancare, carne, bauturi, struguri). Cel putin pentru inceput.

Eu am ales sa incep cu o firma de productie mancare! In continuare o sa fac o prezentare a sumelor de bani necesare pentru a deschide si ulterior administra o firma de productie mancare.

Mai intai, avem nevoie de 10 euro pentru  a deschide firma. Ca sa poata functiona, o firma are nevoie de o licenta, care se achizitioneaza o singura data, de pe "piata bunurilor", existand 3 variante: Licenta cu factor de productie 10% + 1 euro, cea cu factor de productie 15% - 3 euro si cea cu factor de productie 25% - 5 euro (eu am ales varianta de mijloc, deci 3 euro). Apoi trebuie sa-ti deschizi sucursale in regiunile din tara in care activezi (in meniul "Companii->Administrare->Sucursale"). Fiecare sucursala costa 1 euro. In fiecare sucursala poti deschide un loc de munca si prin fiecare sucursala poti vinde bunurile produse. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. Eu am 3 sucursale deschise (deci 3 euro). Apoi trebuie sa deschizi si locuri de munca in care sa vina ceilalti jucatori sa munceasca pentru tine si sa produca bunuri (in meniul "Companii->Administrare->Munca"). Eu am deschise 3 locuri de munca, deci inca 3 euro. Pana aici preturi fixe. In total, 19 euro (bani reali).
Si am terminat cu banii reali. Mai departe ai nevoie de lei virtuali - RON in joc. Mai intai trebuie sa ai un utilaj, pe care il cumperi de pe piata bunurilor. La momentul la care scriu acest tutorial, un utilaj se cumpara cu aproximativ 390 RON si sunt valabile o luna, dupa care trebuie cumparat altul (vedeti de ce e avantajoasa o firma de productie utilaje?). Apoi ai nevoie de materie prima (in cazul meu carne, care se achizitoneaza de pe piata bunurilor cu 1,45 RON/unitate, cam 5 unitati/loc de munca, in functie si de energia muncitorului.)

Mai ramane sa pornesti productia bunurilor, de la "Companii->Administrare->Munca", stabilesti un salariu pe care esti dispus sa-l platesti pe ora (repet, pe ora. Adica te uiti la piata muncii, vezi care e cel mai mare salariu oferit, il imparti la 8 si adaugi 1 ban, apoi il setezi la locurile tale de munca) si apesi "Actualizeaza". Neaparat sa ai oferta cea mai mare, pentru ca locruile de munca se ocupa i ordinea salariilor oferite. Dupa ce obtii bunurile finite, le pui pe piata la pretul cel mai bun din meniul "Companii->Administrare->Stocuri" si astepti sa vina banii la tine!

Pentru a cumpara produse pentru firma (ma refer la cumpararea cu RON, respectiv utilaje sau materie prima), trebuie sa aveti banii investiti in contul firmei: Companii-->Click pe numele companiei-->Financiar, unde puteti investi, retrage, vinde si cumpara XAU pentru compania voastra.

Pentru achizitiile in EURO, trebuie sa aveti suma necesara in contul vostru. Banii puteti sa-i strangeti din activitatea in joc (asa am facut eu la prima companie) sau puteti sa-i depuneti prin card, transfer bancar, paypal, moneybookers si sms. Pentru fiecare depunere (excluzand depozitele prin sms unde primiti exact cat trimiteti) primiti un bonus aferent sumei si metodei de incarcare pe care le puteti vedea la Operatiuni EURO. La depozitele prin transfer bancar, Moneybookers si PayPal trebuie sa asteptati confirmarea lor de catre administrator, sprea deosebire de incarcarile prin card si sms la care banii intra automat.

Mai multe raspunsuri la intrebari puteti gasi in forumul virtconomics.

Mai multe metode despre cum poti face bani pe net vei gasi pe Bani-pe-internet.net

Un produs Blogger.

Ne gasesti pe

Statistici

Cum o sa fac bani pe net © 2013 Supported by Best Blogger Templates and Premium Blog Templates